Kristiansand: Jamil Rahmani reiste til Hamburg sammen med kona si. Derfra hadde hans 15 år gamle svoger ringt, pengelens og uten sted etter å ha vært på flukt gjennom hele Europa. Meningen var å gi svogeren penger slik at han kunne komme seg videre til Norge. I stedet endte han opp i bilen til Rahmani. Kona, søsteren til 15-åringen, advarte mot å ta gutten med i bilen. Men det endte med at alle tre kjørte til Hirtshals og tok ferja til Norge. Bilen ble stanset på ferjekaien 8. mars i fjor. 15-åringen har siden bodd på asylmottak i Mandal.

Rahmani og kona ble tiltalt for ulovlig smugling av mennesker inn i landet. Nå er begge dømt, men Rahmani fikk langt mildere straff enn den aktor påstod under rettsforhandlingene. Påtalemyndigheten ville dømme Rahmani, som nå er norsk statsborger, godt etablert i Kvinesdal med fast jobb, til fengsel i 45 dager, derav 30 dager ubetinget. Retten har endt opp med at 45 timers samfunnsstraff er mer riktig. Kona fikk 30 dager betinget fengsel.

Retten, som bestod av meddommerne Terje Bronebakk og Anne Jo Liebeck, samt dommerfullmektig Ragnhild Helgesen, mener at det er viktig av allmennpreventive årsaker å reagere strengt på de som bidrar til ulovlig innvandring i landet. Domstolen har imidlertid funnet så mange formildende omstendigheter i saken, at Rahmani slipper å sone noen form for fengselsstraff.