LILLESAND: — Det var tekniske feil og dårlige beskrivelser i tilbudene fra selskapene i anbudsrunden. Derfor har de ikke vært mulige å vurdere, forteller seksjonsleder Tordis Vandeskog i Statens vegvesens regionale plan- og forvaltningsseksjon.

Fristen for å levere anbud på bom-byggingen gikk ut for noen uker siden. Veivesenet mottok tilbud fra to selskaper – ett norsk og ett spansk.

— For tre uker siden sendte vi brev til selskapene om at tilbudene var avvist, sier Vandeskog.

Forhandler

Begge selskapene er imidlertid akseptert som tilbydere og veivesenet er i forhandlinger for å lande én avtale.

Etter at Stortinget i juni vedtok ny bomstasjon i Lillesand, ble det planlagt innkrevning fra 1.januar 2012. — Vi så tidlig at det kunne ryke, sier Vandeskog

Les også: Kleppa: - Gir mer rettferdig innkrevning

Frost kan utsette ytterligere

Problemene i anbudsprosessen gjør at hun nå anslår at bomstasjonen tidligst kan være i drift 1.april. Telehiv kan forsinke det ytterligere.

— Det er avhengig av hva slags vinter vi får. I utgangspunktet hadde vi håpet å få ned fundamentene til bomstasjonen før kulden kom. Dersom det blir mye frost i bakken, kommer ikke byggingen i gang før etter vinteren, sier seksjonslederen.

Opprinnelig vedtok fylkestinget i Aust-Agder 30.august 2010 å opprette det nye innkrevningspunktet. Massive protester fra Lillesand, Birkenes og Kristiansand har imidlertid utsatt prosessen.

- Skuffende

Plansjef Ola Olsbu i Aust-Agder fylkeskommune er oppgitt over at det nå kommer nye utsettelser.

— Det er skuffende at vi stadig må utsette åpningen. Dette er et vedtak som ble fattet for lenge siden og jeg er skuffet over at vi ikke har fått gjennomført dette, sier Olsbu til fvn.no.

Han er likevel forståelse for at prosessen må gjøres riktig.