Trykk på bildet i toppen av saken for å se Team Thom synge for Amelie.

OSLO: — Det er deilig å se det norske folks reaksjon. Oslo står på hodet i kveld, sier Hell, som svarte ja da han under prøvene til Korslaget ble oppringt og bedt om å komme på demonstrasjon.

— Jeg spurte koret. Alle ville være med. Vi gikk rett fra TV2-studio til utestedet Blå – og sang ”Somebody to love” acapella. Sterkt. Det setter korslaget i perspektiv, og veldig flott at vi kan bruke dette til noe politisk positivt, sier Hell.

I mange byer var det demonstrasjoner mot utkastelsen av Maria Amelie i går kveld. Flere hundre samlet seg i Oslo, på Torvet i Kristiasand samlet rundt 35 seg.

— Godt at folk reagerer. Hvis noen skal bli i landet, er det nettopp mennesker som Maria Amelie. Hun er jo en stor ressurs, som bør få jobbe med integrering. Mot alle odds, har hun fått seg utdannelse og blitt integrert. Da blir det meningsløst å fremstille henne som kriminell, sier Thom Hell.

— Denne saken viser hvor kaldt byråkratiet kan være på sitt verste. Jeg håper inderlig regjeringen snur og sørger for at denne ressursterke kvinnen får bli. Hun bør være alles forbilde, ikke en kriminell, sier han.