AGDER: Samtlige av alpinanleggene på Agder skryter av flotte forhold denne februarhelgen.

LJOSLAND: – Vi har 140cm snø, så det begynner å dra seg til. Alt er åpent og det er meldt fint vær, så dette blir nok en fin helg, sier Gunvor Ljosland ved Ljosland skisenter.

BROKKE: – For å si det rett ut, og jeg kan jo ikke bløffe, men det ser helt strålende ut, skryter Jan Wojtaszek til fvn.no.

20cm nysnø har falt det siste døgnet, så snøproblemer er det ikke på Brokke.

– Vi har snømengder på 80-120cm i terrenget, og langt over en meter i bakken. Været er meldt fint, alt er åpent og det er fantastiske forhold. Så det er bare å komme, oppfordrer Wojtaszek, daglig leder ved Brokke Alpinsenter.

HOVDEN: – Vinden har roet seg og det er kjempeflotte forhold. Snømengden varierer litt ut i fra vinden, men det ligger nok gjennomsnittlig en meter, anslår Tom Kvinlog ved Hovden skisenter.

Han legger til at alle trekk og bakker er åpne.

EIKERAPEN: – Her er det altså helt fantastisk. Det har kommet 20cm nysnø de siste dagene, og alt av langrennsløyper og bakker er i skjønneste orden. Jeg håper mange hiver skiene på bilen og kommer seg hit på ferie. Det tar bare en time og et kvarter å kjøre hit fra Kristiansand, opplyser Kenneth Abrahamsen, driftsleder ved Eikerapen Alpinsenter.

Det blir kveldskjøring i barnebakken lørdag 18:00-20:00. TVEIT: – Nå er det helt knall forhold med mye puddersnø. Etter at vi holdt stengt en uke, øker det på med folk her nå. Brettkjørerne synes det er helt topp med mye løssnø å hoppe i. Det er nok mellom en halv og en meter snø i bakken, sier Morten Ryen ved Tveit skisenter.

Anlegget på Tveit har åpent hverdager 17:00-21:00. Lørdag og søndag er åpningstiden 11:00-17:00. BORTELID: – Vi har 140cm snø og veldig fine forhold, med alle trekk åpne. Danmark begynner sin vinterferie neste uke, og vi har allerede mange dansker her, forteller Odd Tryland, daglig leder ved Bortelid Alpinsenter.

Forholdene skal altså ligge til rette for en flott skihelg på Agder denne helgen, enten bortover eller nedover er å foretrekke.