parfymebrekk-2.jpg Foto: Hans Jacob Brekke
bilde (5).JPG Foto: Hans Jacob Brekke

GRIMSTAD: Ifølge politiet har innbruddet skjedd en gang mellom klokken 21 søndag kveld og 08 mandag morgen. I hovedsak er det stjålet dyre koffertert og en mengde parafyme og hudpleieprodukter Koffertene er av merket Samsonite og Caddy.

Én million kroner

bilde (5).JPG Foto: Hans Jacob Brekke

— Butikken har ikke fullstendig oversikt ennå, men det antydes at det er stjålet varer for opptil én million kroner. Beløpet er foreløpig noe usikkert og upresist, opplyser etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, Leif Viken.Ifølge Viken har tyvene tatt seg inn i lokalet ved å fjerne et vindu i veggen i selve butikklokalet. Vinduet er et stykke over bakkenivå.

— Enten har tyvene benyttet en stige eller en form for løfteutstyr, opplyser Viken.

Det er imidlertid ikke tunge gjenstander som er borttatt fra stedet.

Viken tror det er høyst sannsynlig at tyvene har slått til når mørket har senket seg over byen. Det er også sannsynlig at tyveriet er begått av flere personer.

Tatt dyre gjenstander

— De har tatt alt av dyre parfymer til herre og damer, pluss all sminke fra Christian Dior og så har de tatt en del kofferter, forteller butikkansatt Elisabeth Melsom ved Parfymelle på Oddensenteret.

— Det er tydelig at det er dyre ting de har vært ute etter. Det billige har de ikke rørt, sier hun.

Hun synes det var fælt å komme på jobben å oppleve at arbeidsplassen var rasert og rundstjålet av innbruddstyver.

— Det er ikke så lenge siden vi hadde innbrudd her forrige gang heller. Så dette er frustrerende. Det blir fort snakk om store verdier når skuffende er fulle av sminke og parfyme, sier hun.

Etterlyser vitner

Åstedet for brekket ligger vendt mot Pharos vei forbi Odden-senteret. Politiet mener det er god mulighet for at forbipasserende kan ha sett kjøretøyet som er benyttet, trolig en stor varebil eller en lastebil.

— Vi ber personer som kan ha sett noe i dette tidsrommet ta kontakt, sier Viken.

parfymebrekk-2.jpg Foto: Hans Jacob Brekke

Politiet ber også folk ta kontakt dersom de har sett unormal aktivitet i forkant av helgas innbrudd. Ofte vil gjennomreisende tyveribander rekognisere ved butikker før de slår til.Han opplyser at politiet foreløpig står uten vitneobservasjoner i saken. Det er heller ikke gjort tydelige sporfunn på stedet.

Alarm utløst

En tyverialarm ble utløst i bygget klokken 06 mandag morgen, men det er usikkert om dette har skjedd uavhengig av innbruddet i butikken.

Ifølge Viken er det alarmanlegg i Oddsen-senteret, men han er usikkert på om det var alarm i butikklokalet.

— Det er fellesalarm på bygget, men jeg vet ikke om det har vært sensor i denne delen, sier Viken.

Krimteknikere fra politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

Viken har varslet andre politidistrikt om hendelsen i natt. Han har også snakket med "operasjons grenseløs" som jobber med å avsløre mobile vinningskriminelle østeuropeere som opererer over et større geografisk område.

Det er ikke melding om tilsvarende brekk i andre politidistrikt i nært tidsrom.