FLEKKEFJORD: — Jeg synes jeg var fryktelig heldig. Dette hadde jeg aldri drømt om, sier den heldige vinneren av gratislotteriet, Synnøve Røynestad fra Feda, til fvn.no.

Loddet hun hadde sikret seg, viste seg nemlig å være at det vinnende slaget. Og det på en gratis boligtomt fra Kvinesdal kommune til en verdi av 400.000 kroner.

Den var på dagens Veifest i Liknes sentrum at Synnøve Røynestad stakk av med den store premien. Den var en del av feiringen og markeringen på at det nå er fem år siden E 18 ble lagt utenom Kvinesdal.

Og Røynestad var ikke den eneste som hadde tatt veien til sentrum for å overvære dagens begivenhet.

Over 2000 mennesker skrev seg inn i loddboken da sjansen på en gratis boligtomt i Kvinesdal bød seg. Deriblant Røynestads mann, Tønnes Røynestad, som på mange måter kan ta deler av æren for dagens gevinst.

— Han skrev inn navnet sitt først og ba meg gjøre det samme, forteller Røynestad, som fulgte anmodningen.

Deretter ble loddtrekningen foretatt av ordfører Odd Omland.

- Kunne ikke tro det

— Jeg kunne mest ikke tro at det var mitt navn de leste opp, forteller Røynestad.

Men Røynestad hadde alt annet en boligtomt i tankene da hun stod i kø for å få signert den populære loddboken. Hun bekymret seg mer for å gå glipp av artisten Benny Borg, som opptrådte under dagens festmarkering.

— Jeg sa det til mannen min når jeg stod der i køen at jeg håper at jeg rekker å få med meg Benny Borg. Jeg tenkte ikke på gevinsten, ler hun.

- Rakk du å høre Benny Borg?

— Ja, jeg fikk med meg alt i hop, så det har vært en grei dag, konstaterer hun lattermildt.

Nå blir det husbygging i løpet av kort tid.

— Vi ønsker oss et mindre hus nå som barna har flyttet ut, og har tenkt på at vi skal flytte. Vi har ikke sett tomten ennå, men det blir her på Feda, konstaterer hun.