Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Porntip Ardam – Pamela blant venner – var blant de omkomne etter tragedien på Utøya 22.juli. 21-åringen med røtter i Thailand var fra Kristiansand, men bosatt i Oslo, og på Utøya tilknyttet Oslo AUF. Vår dypeste medfølelse går til hennes nære familie og venner i denne vanskelige tiden. Vi vet at venner og familie, i Oslo og Kristiansand, står sammen med dere i sorgen. Det samme gjør vi.

Pamela var tidligere elev ved Haugetun Folkehøyskole i Østfold før hun i år tok påbygging ved Sonans Privatgymnas i Oslo. Bildene fra hennes år på Haugetun viser en smilende jente omgitt av venner, engasjert i baking og maling, og som supporter for folkehøyskolens idrettslag. Det var under året på Haugetun at hun først engasjerte seg i AUF.

Venner omtaler Pamela som en herlig jente som alle likte. Hun var søt, omtenksom, jordnær og morsom – med stor interesse for politikk. Hun lyste opp rundt seg, spredte entusiasme og positiv energi, og satte stor pris på sin familie og sine venner.

Pamela var også engasjert, og hadde mange planer for livet. Hun ønsket å lære slik at hun kunne bruke sitt samfunnsengasjement til noe positivt. Det var også derfor hun dro til Utøya, for å vise sin interesse og få ny kunnskap. Det kan være en trøst i alt det meningsløse å vite at hun koste seg og hadde det gøy på sommerleir. Hun skrev tidlig på Facebook: "Jeg er på verdens beste øy, Utøya.” Samtidig blir smerten over å vite at vi ikke skal treffe henne igjen, desto sterkere.

Vi får ikke Pamela tilbake, men hennes smil og latter vil bli husket for alltid av de som var så heldige å få lære henne å kjenne. Vi skal la oss inspirere av henne. For, som en venn har skrevet på Pamelas minneside; ”Du er et forbilde for mange, og det vil du alltid være, fordi ditt minne lever gjennom dine etterlatte og gjennom oss. Du vil aldri bli glemt, og vi skal aldri glemme de verdiene du kjempet og døde for.”

Vi lyser fred over Porntip Ardam sitt minne.

Eskil Pedersen

Åsmund Aukrust

Tonje Brenna

Jens Stoltenberg

Helga Pedersen

Raymond Johansen

På vegne av Arbeiderpartiet og AUF.