KRISTIANSAND: 6. mai må 62-åringen møte i Kristiansand tingrett som tiltalt. Han har nektet å vedta et forelegg på 15.000 kroner for sin opptreden om bord i SAS-flyet fra København til Kristiansand lufthavn, Kjevik, 9. mars i fjor.

Fordi 62-åringen har nektet å vedta forelegget, ender det opp til behandling i retten. Der kommer påtalemyndigheten til å legge ned påstand om at boten skal økes til 18.000 kroner, fordi strafferabatten faller vekk dersom forelegg ikke vedtas.

Ifølge tiltalen har mannen brutt en bestemmelse i luftfartsloven slik at sikkerheten til fartøy, besetning eller andre passasjerer blir satt i fare. Politiet mener at han på den aktuelle flyturen i beruset tilstand ville forlate flyet mens det fortsatt var i luften. Han skal ha reist seg opp og forsøkt å komme fram til nødutgangen. Han nektet ifølge tiltalebeslutningen å etterkomme pålegg fra de ansatte om bord på flyet, og besetningen måtte ha hjelp fra andre passasjerer for å få 62-åringen tilbake til setet. Han fremsto som truende og fremkalte frykt hos ansatte og andre passasjerer, heter det i gjerningsbeskrivelsen i tiltalen.