Kommenter saken nederst i artikkelen.

GRIMSTAD: Under det felles fylkesårsmøtet for partiet i Grimstad lørdag, kom uenigheten om ett Agder behørig til overflaten.

— Jeg er veldig skuffet, fordi jeg tenkte at det vi formulerte der måtte alle kunne slutte seg til, sier Thore Westermoen, KrFs fylkesordfører i Vest-Agder, til fvn.no.

Sammen med partifelle og fylkesvaraordfører i Aust-Agder, Oddvar Skaiaa, hadde han de siste dagene formulert en uttalelse som ikke skulle virke provoserende. Men da det viste seg at noen ville stemme imot, ble forslaget trukket.

Tormod Vågsnes, KrFs varaordfører i Arendal, har stilt seg bak sine medborgeres krav som blant annet omfatter dannelse av fem regionsentra i landsdelen.

— For å få dette til, må dere lytte til innspill som kan føles vanskelige. Jeg sier ikke at dere skal applaudere, men forventer at innspill blir lyttet til og at vi blir tatt seriøst, uttalte Vågsnes fra talerstolen i Grimstad.

Oddvar Skaiaa mener arendalitter og deres meningsfeller er for mye opptatt av problemene.

— Jeg går for ett Agder fordi jeg gjennom ti år som fylkesordfører har sett hvilke muligheter det vil gi oss, forkynte Skaiaa, som hadde flesteparten av de 170 delegatene i ryggen.

Slik lød forslaget, som ble for drøyt å svelge:

«Fylkesårsmøtet vil uttale sin støtte til prosessen for å slå sammen de to Agderfylkene til ett fylke. Sammenslåing av Agderfylkene er i tråd med KrFs program. Sammenslåingen til ett Agder må ikke virke sentraliserende, men organiseres så effektivt at ressurser som i dag går til administrasjon kan omdisponeres til tjenesteproduksjon til beste for hele befolkningen. Ett Agder må gjøre landsdelen sterkere og øke gjennomføringskraften for felles mål for Sørlandet, ikke minst når det gjelder bedre kommunikasjoner, et desentralisert skole- og kulturtilbud og gode levevilkår for hele landsdelen.»