LYNGDAL: Ved 16-tida lørdag opplyste Agder politidistrikt at nødetatene hadde rykket ut til en eiendom på Kvås i Lyngdal kommune.

En kvinne i 30-årene, som ikke var bosatt i Agder, hadde fått en stor stein over seg i forbindelse med rydding på et hyttefelt, som ligger mellom Kvås og Kvinesdal.

Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) ble varslet om ulykken klokka 15.15, ifølge politiet.

Kvinnen ble erklært død klokka 16.07.

Mandag ble navnet til den omkomne frigitt. Det var Ine Søyland (33) fra Sola kommune i Rogaland som omkom. Hun hadde hytte på stedet.

– Ingen vitner

Frigivelse av navn og bilde skjer i samråd med de pårørende.

Det var 33 år gamle Ine Søyland som omkom i ulykken. Foto: Privat

– Ulykken skjedde i forbindelse med rydding på hytteeiendommen sammen med familien. Det var ingen vitner til hendelsen, men det kan tyde på at den avdøde har stått på en større stein, som har kommet i bevegelse ut fra fjellet. I forbindelse med dette kan det tyde på at hun har falt ned og deretter kommet i klem, sier politistasjonssjef i Farsund og Lyngdal, Jan Åge Sakariassen, i en pressemelding.

Til Fædrelandsvennen opplyser Sakariassen at familien var like i nærheten da ulykken skjedde.

Bratt fjellskrent

Krimteknikere fra politiet gjorde åstedsundersøkelser på stedet lørdag. 33-åringens hytte ligger i hyttefeltet ved Hestadvatnet, ved en sidevei fra fylkesvei 461 mellom Kvås og Kvinesdal. Bak hytteveggen går en bratt fjellskrent, og ifølge politiet løsnet steinen fra denne skrenten.

– Det er snakk om en relativt stor og tung stein, sier politistasjonssjefen.

Det er besluttet at den avdøde ikke skal obduseres. Kriseteamet i Lyngdal kommune har ivaretatt familien i helga.

– Dette er en tragisk ulykke og det er ingenting som tilsier at det har skjedd noe straffbart, sier Sakariassen.