KRISTIANSAND: – Vi har opplevd en stor økning i antall sykkeltyverier på campus, opplyser Universitetet i Agder (UiA) på sine Facebook-sider onsdag.

Kommunikasjonsdirektør Øivind Dagsvik Eskedal utdyper til Fædrelandsvennen at universitetet ikke har et offisielt register på antall sykkeltyverier, men forteller at det kommer både studenter og ansatte innom med jevne mellomrom for å informere om at sykkelen er blitt stjålet fra universitetsområdet.

– Studentene spør om de er dekket gjennom en forsikring på UiA for eksempel, men det er de altså ikke. Når det gjelder forsikring knyttet til sykkelen sin, må de ordne det selv, sier han.

Eskedal sier det er leit at flere studenter den siste tiden har opplevd å få sykkelen sin frastjålet, ettersom universitetet forsøker å legge til rette for at ansatte og studenter skal la bilen stå når de skal til campus.

– I tillegg har vi egne folk fra Pedalen sykkelverksted oppe her enkelte dager for å mekke på syklene, og sørge for at alle har luft i dekkene. Jeg skjønner jo at det ikke er veldig motiverende dersom mange opplever at syklene forsvinner, sier Dagsvik Eskedal.

Foto: Skjermdump

Avtalt møte med politiet

Han tror UiAs campus i Kristiansand er blitt et yndet sted for sykkeltyvene ettersom man vet at mange studenter og ansatte benytter seg av sykkel som fremkomstmiddel.

Nå ser Universitetet i Agder på tiltak som kan få bukt med problemet, samtidig som de har en tett dialog med politiet i Agder.

– Vi har avtalt et eget møte med politiet i Kristiansand for å diskutere problemet, sier Dagsvik Eskedal til Fædrelandsvennen.

– Vi ser blant annet på dette med elsparkesykler, og ulike løsninger for å gjøre det enklere å låse disse. Tidligere har vi blant annet fjernet noen busker i området for å gjøre det åpent rundt sykkelparkeringene og dermed sikre bedre innsyn.

Kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Agder, Øivind Dagsvik Eskedal, sier det er planlagt et møte med politiet for å diskutere problematikken knyttet til sykkeltyverier på campus i Kristiansand. Foto: UiA

Skur utsatt for hærverk

For ikke lenge siden ble også universitetets eget sykkelskur utsatt for hærverk - noe som førte til at låsen ikke lenger fungerer.

Eskedal oppfordrer ansatte og studenter ved campus i Kristiansand til å være årvåkne.

– Og har man dyre sykler så bør man sørge for å forsikre dem, og invester gjerne i en god lås, sier han og avslutter:

– Men vi skulle gjerne sett at problemet var mindre.