Det er Nordjyske som melder om begivenheten. Avisen har regnet ut at Jakobs har holdt åpent sammenhengende i 5683 dager, og mener det må være bortimot rekord.

Utvider

2. januar lukket imidlertid dørene. Grunnen er ikke mer dramatisk enn at innehaver Jakob Sund har funnet tiden moden for en kraftig utvidelse og oppussing.

— Det er merkelig å stenge ned. Jeg lovet i 1999 å holde åpent hele året, og var redd det ikke skulle gå. Men vi lyktes, og har altså ikke hatt stengt en eneste dag siden starten, sier eier Jakob Sund til den danske avisen.

Jakobs Café og Bar ligger svært sentralt i Skagen og besøkes årlig av 200.000 gjester, mange av dem nordmenn og sørlendinger.

Sund har fått hånd om et nabolokale i Sct. Laurenti Vej. Dette skal bygges sammen med den gamle kafeen. Samtidig skal hele Jakobs Café og Bar bygges om. Hele utestedet skal få en helt ny look.

— Jeg vil ikke si for mye. Det skal være litt spennende når vi re-åpner i februar, sier Jakob Sund til Nordjyske.

Glad i nordmenn

For å roe ned stamgjestene har han leid Pakhuset i hele januar. Dette utestedet eies av Jakob Sunds foreldre og pleier å holde stengt om vinteren.

Fædrelandsvennen har intervjuet Jakob Sund flere ganger. Han er aktiv syklist selv, og har vært svært positiv til sykkelturene som arrangeres mellom Hirtshals og Skagen hvert år. Han har sagt at nordmenn er spesielt viktig for Skagen, fordi han mener vi ofte kommer tidlig om våren og sent om høsten slik at sesongen blir forlenget.