Har noen tatt seg en piknik i trappa? spør Christer Torjussen på bloggen sin. Foto: Christer Torjussen
"Timeglass. For deg som liker å vente på informasjon," står det på bloggen om stasjonens informasjonstavle. Foto: Christer Torjussen
Christer Torjussen omtaler gatekjøkkenet som "familierestauranten som tør å være annerledes". Foto: Christer Torjussen

— Hvis du går inn for det, kan du oppleve mye på rutebilstasjonen i Kristiansand. Du kan få deg en annerledes burger, eller sette deg ned og ha en liten piknik i trappa. Jeg vil derfor gi stasjonen litt skryt, sier komiker Christer Torjussen til Fædrelandsvennen.

Komiker Christer Torjussen gir Kristiansand rutebilstasjon en svak firer.    Foto: Jarle R. Martinsen

Torjussen har vært komiker i over 15 år, og har opptrådt på kjente scener over hele landet. Det har resultert i mye reising, noe moromannen har laget et konsept ut av.— Jeg må slå i hjel eksepsjonelt mye tid på diverse hotellrom, flyplasser og rutebilstasjoner. Da en kompis ga meg ideen om å begynne å anmelde alle de rare, nærmest nedlagte stedene tenkte jeg at det var morsomt, sier komikeren, som er bosatt i Tønsberg.

- Byens stolthet

Inntrykket av Kristiansand Rutebilstasjon ble publisert på komikerens blogg på mandag. Terningkastet ble en svak firer.

Her kan du lese hele blogginnlegget til Christer Torjussen.

«Du har vel hørt uttrykket «Det blide sørland»? Ingenting definerer dette ordtaket som rutebilstasjonen i Kristiansand. Byens stolthet og ansikt utad, der den lyser opp som en oase med all sin prakt, sin personlighet og imøtekommende fasiliteter (...) Et staselig bygg som dette skaper forventninger for oss som reiser mye. Det kribler i magen idet skyvedørene åpner seg», skriver Torjussen innledningsvis i blogginnlegget.

Hamburgermenyen til gatekjøkkenet Oscars og oppbevaringsbokser uten lås og skapdør blir blant annet omtalt.

Har sett verre

"Interiøret er av den nyskapende sorten, futuristiske stoler i livlig brunt for den som ønsker å hvile setepartiet mens de venter", skriver komikeren. Foto: Christer Torjussen

— Jeg gledet meg til å anmelde rutebilstasjonen i Kristiansand. Jeg visste at den var litt skranten, og at det derfor var gull å finne. Det er morsomt at det ser ut som det ikke har skjedd noe med stedet siden 1978, sier Torjussen. Les også: Skal rives i løpet av et år

Tross kummerlige tilstander, «rutebilen» havner ikke nederst på komikerens moroliste.

— Rutebilstasjonen i Haugesund er kanskje det verste stedet så langt, sier komikeren.

- Lo meg ikke i hjel

Det er Kristiansand kommune som drifter bygget.

— Det måtte jo bli vår tur nå. Bygget har stått nærmest uendret siden 60-tallet, sier Einar Hansen i Kristiansand Eiendom.

- Synes du at blogginnlegget er morsomt?

— Nja. Han konstaterer jo situasjonen og jeg kjenner meg igjen, men jeg lo meg ikke i hjel, svarer Hansen.

Han er ikke enig i at det står så ille til med stasjonen som komiker Torjussen hevder.

"Sette fra deg bagasjen? Ta med egen hengelås!" skriver komikeren om oppbevaringsboksene. Foto: Christer Torjussen

— Vi har både rengjøring og tilsyn av stasjonen. Og at tavla som skal vise rutetider ikke virker er AKT sitt ansvar. Men, det var veldig bra at han gjorde meg oppmerksom på oppbevaringsboksene. Jeg har snakket med vaktmesteren, og det viser seg at det er mange av låsene som er ødelagt. Det har vært problemer med leverandørene, og at folk ikke henter det de låser inn i boksene. Dette skal vi få fikset, sier Hansen.

Hvilket terningkast mener du Rutebilstasjonen i Kristiansand er verdig? Si din mening i kommentarfeltet under og trill terningen i vår uhøytidelige avstemning.