Dette er den nye butikken på Skarpengland. Kleveland mener omsetningsveksten har mye å gjøre med at han fikk lov å bygge annerledes og større. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Nei, i ettertid kan man si at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe, smiler kjøpmannen.

Han har motsatt utvikling av det mange andre nærkjøpmenn opplever.

Kraftig vekst

Spar Øvrebø solgte mat for rett over 28 millioner kroner i fjor. Det er godt over 25 prosent mer enn siste år før butikken brant ned til grunnen i 2012. Siste året med gammel butikk var omsetningen drøyt 22 millioner kroner

— Jeg fryktet at mange kunder hadde utviklet nye handlevaner da vi gjenåpnet midt på sommeren 2013. Ett år med stengte dører kunne ødelagt mye, men jeg må få lov å rose lokalbefolkningen. De støtter veldig opp om butikken. forteller Jan Ivar Kleveland, og legger til.

— Nye og moderne lokaler på 1000 kvadratmeter trekker også folk. Vi merker økt handel av hyttefolk som reiser oppover riksvei 9. Likevel: Jeg hadde aldri drømt om at det skulle bli så bra. Nå er neste milepæl 30 millioner i omsetning, sier Kleveland.

Les også:

Les også:

— Fryktet du nedleggelse da butikken brant i 2012?

— Ikke brannatten. Frykten kom senere da kommunen foreslo at gjenoppbygging måtte vente på en omfattende reguleringsplan for hele området på Skarpengland. Da så jeg mørkt på det. Heldigvis fikk jeg lov å bygge et større og moderne bygg på tomten, svarer Jan Ivar Kleveland.

Leier ut

Han vil ikke ut med overskudd og driftsresultat. Tallene for 2014 er ikke helt klare ennå. Kleveland eier også Skarpengland Eiendom AS, som eier butikklokalene.

— Vi bygde seks leiligheter oppe på butikken. Den ene har jeg selv. De andre fem var ikke lette å få solgt. jeg brukte ett år, uten at noen ville kjøpe. Nå leier jeg dem ut, og er fornøyd med det. Det tok bare 14 dager å få leid ut alle, forteller han.