Brannvesenet fikk slukket brannen i bilen raskt da de kom fram. Foto: Tommy Håland
Det er ikke mye igjen av bilen, som før brannen var nær ferdig restaurert. Foto: Andreas Høiland

— Vi var i gang med å sveise rust på bilen, og den sto uten hjul oppe på en bukk inne i garasjen. Plutselig så vi at det kom røyk ut fra vinduet, og da oppdaget vi at det var full fyr i kupeen på bilen, sier Høiland (21) til Fædrelandsvennen.

Det var Lindesnes Avis som først omtalte saken.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Dro bilen av bukken

Høiland og kompisen hans fant raskt ut at flammene spredde seg for raskt til at de kunne få slukket brannen. Løsningen ble å koble bilen, som sto uten hjul på bukken, til en annen bil og trekke den ut av garasjen.

— Kompisen min handlet veldig raskt, og fikk dratt bilen av bukken. Rett etterpå røk tauet, og bilen ble stående og brenne halvveis ut av porten til garasjen, sier Høiland.

I mellomtiden hadde han ringt onkelen sin, som kom i full fart med traktor for å hjelpe til.— Han fikk dratt bilen helt ut på parkeringsplassen. Jeg ringte brannvesenet, og vi prøvde å få slukket brannen selv med pulverapparater, men kom ingen vei med det, sier han.

Høiland er glad for at kun bilen ble rammet av brannen.

— Det hadde vært fælt hvis brannen hadde spredd seg til garasjen, det er jo store verdier der inne, sier han.

Ros fra brannvesenet

Utrykningsleder Tommy Høyland i Brannvesenet Sør Mandal var blant brannmennene som rykket ut til bilbrannen. Han roser Høiland for jobben som ble gjort.

— Jeg må berømme de for det de har fått til, det er jo ikke lett å få en bil ut av verkstedet når den står uten hjul. Jeg er rimelig sikker på at verkstedet kunne ha brent ned hvis ikke de hadde gjort en så god jobb, sier han.

Bilen har blitt restaurert av Høiland og hans venner, og lørdagens sveising var det siste de skulle gjøre før alt var i orden.

— Jeg hadde akkurat fått norske skilter på den, og jeg og mine venner har jobbet dugnad for å få den i stand. Det er jo veldig surt, sier han.