SINGAPORE: En 27 år gammel mann fra Mandal er dømt til fengsel i seks uker for vold mot en taxisjåfør i Singapore, ifølge singaporske medier.

Taxisjåføren hadde kjørt mandalitten til luksushotellet han bodde på, hvor 27-åringen betalte åtte singaporske dollar, tilsvarende om lag 40 kroner, for turen.

Han betalte imidlertid ikke nattillegget på fire singaporske dollar, noe som gjorde at taxisjåføren ba hotellansatte om hjelp til å få pengene.

Angrep iført boxershorts

Retten fikk se et videoklipp som viste at mandalitten kom ned til lobbyen bare iført en boxershorts. Han ga pengene til sjåføren, før han grep mannen rundt halsen og dro han bort til heisen.

I heisen skal 27-åringen ha dyttet taxisjåføren opp mot veggen, noe som ifølge singaporske medier skal ha ført til at sjåføren ble skadet i ryggen.

Hendelsen fant sted natt til torsdag 7. mars på et hotell som beskrives som et av Singapores mest luksuriøse. Mannen skal ha blitt dømt denne uken.

Lokale medier kommenterer at alt skjedde fordi en mann som tjener 50.000 kroner i måneden nektet å betale taxisjåføren 20 kroner i nattillegg.

Angret

I retten påpekte forsvareren at mandalitten mente han ble lurt for de 20 kronene som nattillegget utgjorde, og at mannen også dagen i forveien hadde betalt overpris for en taxitur.

Forsvaren fremholdt også at det var taxisjåføren som hadde startet det hele, noe aktor avviste. Aktor opplyste at mandalitten fortsatte selv om hotellansatte prøvde å gripe inn.

Ifølge singaporske medier skal mandalitten ha gitt utrykk for at han angret, og at han var lei seg for det som skjedde. Forsvareren forklarte i retten at 27-åringen hadde betalt for turen, og siden han var utlending visste han ikke at han måtte betale nattillegg.

— Sjokkerende og beklagelig

Forklaringen møtte ingen forståelse i retten, som beskrev episoden som sjokkerende og beklagelig. Dommeren konstaterte at mandalitten oppførte seg truende og voldelig, og ga mannen høyere straff enn aktors påstand på fire uker. Han sa at sjåfører må beskyttes mot passasjerer som er voldelige fordi de er beruset, ifølge singaporske medier.

27-åringen måtte også betale erstatning til taxisjåføren på 8000 kroner for legeutgifter og tap av arbeidsinntekt.