— Vi fikk melding om brannen klokken 13.15 og harhatt en politipatrulje på stedet for å gjøre undersøkelser, sieroperasjonsleder i Agder politidistrikt, overbetjent Miriam Stausland, tilFædrelandsvennen.

Så røyk

En nabo på stedet forteller til Fædrelandsvennens fotografat han så røyk fra brannstedet i skogområdet i morgentimene første påskedag.

— Da jeg så at det kom opp litt røyk, regnet jegmed at noen var på stedet og grillet. Jeg vurderte å se etter, men røykmengdenvar så liten, sier naboen.

Brannkonstablene Preben Knarvik og Frode Josephsenved Østre Agder Brannvesen Arendal tømte en hel tankbil på brannrestene for åvære sikker på at det ikke blusset opp noen flammer i den lette vinden.

Brant i natt

— Ettersom vi kom til stedet i 13.30-tiden og detikke var noe annet enn glør og røyk igjen, vil jeg anta at alt er tent på iløpet av natten. Ut ifra skadene på treet bak koia har det brent godt, sierKnarvik.

Vindretningen har vært slik at røyken har blittfraktet utenfor alle husene på Rannekleiv, og inn i skogen.

Noen fåkvadratmeter rundt koia er også svidd av.

— Det er veldig tørt i skogen nå og faren for branner stor. Mange tror det er fortsatt vått ute i terrenget, men skogbrannfaren erøkende, påpeker Josephsen.

Ukjent årsak

Hva som er årsaken til brannen i tømmerkoia, som ligger rettved den gamle hoppbakken på Rannekleiv og ikke så langt unna bolighusene påSeljelia, er ukjent.

— Politiet i Arendal skal undersøke brannennærmere, ifølge operasjonsleder Stausland.

— Vi har pratet med naboer, som skal se til branntomten utover kvelden.Alt er slukket og veldig vått, men vi tar ingen sjanser, sier Knarvik ogJosephsen.