KRISTIANSAND: Master Cat skulle egentlig ha kastet loss klokken 07.30 i dag, men i morgentimene ble denne utsatt til klokken 13.30. I ettermiddag ble avgangen nok en gang utsatt.

— Vi håper å være av gårde til 20.00. Nå ligger vi bare og venter på godt vær, sier direktør i Master Ferries, Svein Olaf Olsen, til fvn.no.

5,5 meter høye bølger

Da fvn.no snakket med Olsen i dag tidlig, var bølgene rundt tre meter høye ved innløpet til Hanstholm. Ifølge Olsen har bølgene steget til 5,5 meters høyde, noe som gir konsekvenser for avgangen til Master Ferries.

— Vi reiser ikke før kapteinen gir beskjed om at det er trygt. Av hensyn til passasjerene kan vi ikke seile slik som vinden er nå, opplyser Olsen, som håper at vinden skal legge seg utover kvelden.

Han forteller at Master Ferries prøver å holde en plan, slik at ferja vil forlate Hanstholm i løpet av natta.

— Rutetidene vil kontinuerlig bli oppdatert på vår hjemmeside. Vi satser på å være i rute i løpet av morgendagen, sier Olsen.

- Verste sommer noensinne

Til tross for kanselleringer og utsettelser har Master Ferries møtt stor forståelse fra de reisende, ifølge Olsen.

— De vet jo at ingen kan gjøre noe med været. Jeg har vært i denne bransjen i snart 20 år, og det har aldri vært så mange kanselleringer som dette, fortviler Olsen.

Ifølge direktøren har sommeren vært et mareritt.

— En ting er helt sikkert, og det er at ingen i ferjebransjen har hatt et spesielt godt forhold til Vår Herre denne sommeren. Det har vært den verste sommeren noen sinne, konkluderer Olsen.

Gikk som planlagt

Color Lines avgang med Silvia Ana klokken 09 tirsdag gikk som planlagt.

Grunnet forsinkelser i helgen, er to Christian IV-seilinger innstilt, slik at selskapet kan komme á jour med ruteplanen. De innstilte seilingene er Kristiansand-Hirtshals kl. 08.15 og Hirtshals-Kristiansand kl. 18.15. Kveldsavgangen kl. 19.15 skal etter planen gå som normalt.