220 kroner koster drahjelpen til topps i Ålsheia. Til sammenligning koster et dagskort i Hemsedal skisenter 320 kroner.

— Det nytter ikke å sammenligne Porsche og Lada, sier markedssjef i Hemsedal skisenter, Øyvind Holsen til VG.

I testen, som er utført blant 32 av landets største alpinanlegg, er forskjellene store både på pris og løyper. Et dagskort i Hemsedal gir tilgang til 41 bakker og 18 forskjellige heiser, mens i Ålsheia har man fem heiser og ti nedfarter å boltre seg i.

— Heiskortprisen bør reflektere hvor godt tilbud alpinanlegget har. Folk betaler gjerne mer for flere bakker og bedre heiser, sier daglig leder i Alpinanleggenes landsforening (ALF), Andreas Rødven.

Ålsheia er det eneste trekket på Sørlandet som er tatt med i undersøkelsen. En sjekkerunde fvn.no har foretatt viser imidlertid at Ådneram skitrekk øverst i Sirdal ligger 20 kroner under Ålsheia i pris for dagskort. Trekket har derimot kun åpent i helgene, utenom vinterferien og påsken.

Brokke alpinsenter og Fidjeland skitrekk har samme pris som Ålsheia, mens man på Hovden må ut med 285 kroner for en dag i bakken. På Ljosland, Eikerapen og Bortelid er prisen 240 kroner.

— At prisforskjellene mellom anleggene ikke er større, skyldes nok at etterspørselen er veldig bra. Fjellet er blitt et alternativ til Syden for mange nordmenn, sier Rødven til VG.