Teheran: – Europa, Europa, skam dere, roper demonstrantene, som har knust alle vinduene i bygningen og kastet flere brannbomber inn i ambassaden. Bygningen skal imidlertid ikke ha blitt antent.

Store politistyrker er ved ambassaden for å unngå at demonstrantene tar seg inn i bygningen.

Østerrike har formannskapet i EU, og demonstrantene i Teheran brente flere europeiske flagg som en del av protesten mot Muhammed-karikaturene som har stått på trykk i en rekke aviser.

Aksjonen var også en protest mot EUs motstand mot det iranske atomprogrammet og mot at Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har vedtatt å sende saken om det omstridte atomprogrammet videre til FNs sikkerhetsråd, der Iran risikerer å bli ilagt straffetiltak.

Det er også varslet om omfattende demonstrasjoner utenfor den danske ambassaden mandag. Flere av de fremmøtte ved Østerrikes ambassade skal være medlemmer av den ytterliggående Basij-militsen.

Det er første gang det blir holdt demonstrasjoner i Iran på grunn av Muhammed-karikaturene, og ifølge avisen Mehr vil en rekke muslimske geistlige, studenter og skoleelever delta i protestaksjonene mandag.

Den danske ambassaden ligger nord i den iranske hovedstaden og er satt under streng bevoktning for å inngå angrep på linje med brannstiftingen i Syria og Libanon.

Iran har kalt tilbake sin ambassadør i Danmark i protest mot karikaturene, som først ble trykket i avisen Jyllands-Posten.