BIRKENES: 175 tomter fordelt på 250 mål. Slik blir det nye boligfeltet i Natveitåsen på Birkeland. Ifølge ordfører Harald Vestøl skal tomtene være byggeklare til utgangen av 2007/våren 2008. — Det er viktig at kommunen til enhver tid har klare tomter å tilby. Dette er et kjempeflott område med skolen like ved og kort vei til Berse, reklamerer Birkenes-ordføreren og legger til at det er en enorm etterspørsel etter tomter i kommunen.

24. august blir det folkemøte der planene for Natveitåsen presenteres, og 30. august kaller ordføreren inn til ekstraordinært kommunestyremøte for å vedta hvilken veitrasé som skal velges inn til det nye boligområdet. Reguleringsplanen åpner for vei til området fra begge sider, enten ned til Lillesands-veien eller ned til Berse. Dersom det første alternativet velges, slipper de som skal inn til boligfeltet å krysse gang- og sykkelstien som går gjennom området. Selv er Harald Vestøl åpen i forhold til valget av veitrasé.

— Det er kun denne ene saken som behandles da. Det er viktig at vi får avklart valg av vei nå, sier Vestøl.

Birkenes kommune eier 90 mål av det totalt 250 mål store området i Natveitåsen, resten er privateid. Nedenfor boligfeltet er det et område på 20 mål som skal være grøntområde.