Se klipp fra overvåkningskameraene HER

KRISTIANSAND: — Det er en del som snuser rundt på butikkene og ser kanskje etter eldre damer som setter fra seg veska i handlevogna eller i rullatoren. De tenker vel at det er lette ofre, sier politiførstebetjent Arild Sørensen, leder for allmenngruppa ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

Mandag ble en en 87 år gammel dame frastjålet veska si mens hun handlet på Rimi i Kvadraturen . Episoden ble fanget opp av butikkens overvåkningskamera. På filmen fra kameraet kan man se to kvinner komme inn i butikken, sirkle seg inn den eldre damen, og til slutt gå fort forbi kassa uten å kjøpe noe.

SNUR SEG BORT: De to kvinnene snur seg bort fra den eldre damen i det hun passerer dem. Rett etterpå forlater kvinnene raskt butikken. Foto: OvervåkningskameraSelve tyveriet går det ikke an å se, men det er tydelig at de to kvinnene snuser rundt den eldre damen. Kvinnene forlater butikken raskt — den ene kvinnen med en mistenkelig bulende veske som politiet tror den eldre damens veske ligger oppi.

— Det er ikke noe særlig tvil om at veska ligger oppi der. Men hvor og når de har tatt den, vet vi ikke, sier etterforsker Leif Ole Saanum, som tirsdag så filmen.

— Det er veldig sannsynlig at de to kvinnene har gjort det. Vi håper noen gjenkjenner de to, sier han.

Politiet håper at overvåkningsbildene fvn.no nå publiserer, kan føre til flere tips i saken. I tillegg håper de folk, særlig eldre, forstår at de må passe seg litt ekstra når de går i butikken. Ifølge politiet er det et gjentagende problem hvert år at at tyver, som politiet mener er av utenlandsk opprinnelse, følger etter eldre for så å nappe til seg verdisaker.

— Det gjelder å være obs når man handler, råder Arild Sørensen.

For det er ofte i butikkene at veskenapperne slår til.

— Vi vet at det skjer veldig mange tyverier inne i forretninger, sier Leif Ole Saanum.

BULENDE VESKE: Politiet er lite i tvil om at kvinnen har den eldre damens veske oppi sin egen i det hun forlater butikken. Foto: Overvåkningskamera