GRIMSTAD: — Nå skal det være tilbake hos så godt som alle. Det gikk ikke så veldig lang tid før det var ordnet, så vi tror dette gikk tålig greit, melder brannvakta i Grimstad.

Vannet kom tilbake de fleste steder rett over midnatt. Brannvakta har ikke mottatt mange henvendelser fra folk som har opplevd problemer grunnet vannmangelen, men innrømmer at det kunne skapt problemer om ikke feilen ble rettet opp i såpass kjapt.

Kommunen vil trolig følge opp denne saken, for å hindre at liknende situasjoner skjer igjen.

Telefonene strømmet på Fra klokken 20 fredag kveld begynte telefonene å strømme inn til brannvakta i Grimstad. Folk var uten vann i springen.

Årsaken til vannstansen var at en effektbryter på vannbehandlingsanlegget ved Rorevann på Roresanden hadde koblet ut. Dermed ble høydebassenget tømt for vann, og brannvesenet oppdaget ikke feilen før folk begynte å ringe inn om at vannet var borte.

— Resultatet var at hele kommunen ble uten vann, sier brannkonstabel Odd Anton Nilsen i Grimstad brannvesen til fvn.no.

Klokken 21.30 forteller han til fvn.no at feilen nå er fikset. Han opplyste da at de håpte vannet ville være tilbake i løpet av en time, men det viste seg at feilen var mer omfattende enn først antatt.

— Alle rør og høydebassenget er tømt for vann, så det vil ta litt tid. Vi kan ikke love at vannet er tilbake før utpå natta en gang. Vi tør ikke sette noe tidspunkt, sier Nilsen til fvn.no klokken 22.45. Pumpene ble satt i gang klokken 20.48. Brannvesenet har mange folk på jobb utover natta for å få vannet tilbake til Grimstad-borgerne.

— Det er en del trykkforsterkningsstasjoner som må settes i gang og sjekkes, forklarer Nilsen.

Rett før midnatt hadde noen husstander fått vannet tilbake. Brannvesenet har en kriseløsning dersom vannet ikke skulle komme tilbake i løpet av natta.

— Hvis det ikke kommer tilbake, må vi kjøre rundt med tankbiler med vann. I denne varmen kan det være ganske tøft å være uten vann, sier Odd Anton Nilsen.

NULL VANN: Fredag kveld måtte Grimstad-beboerne klare seg uten vann. Foto: Scanpix