KRISTIANSNAND: — Alle fire har erkjent et eller flere tilfeller av skadeverk på det danske konsulatet i Kristiansand, sier politioverbetjent Geir Hansen ved Agder politidistrikt.

Tre ganger på under ei uke har det danske konsulatet i Kristiansand blitt utsatt for skadeverk. Bygningen er blitt tilgriset med malingssøl, slagord er tagget på veggene og bannere er hengt opp utenfor. Natt til onsdag 7. mars ble det siste tilfellet ringt inn til politiet og like etterpå kom en patrulje over to menn i Setesdalsveien. Begge hadde malingssøl på skoene og ble følgelig koblet opp mot hærverket på konsulatet.

— Begge har tilstått skadeverk og videre etterforskning førte til ytterligere to pågripelser, sier Hansen.

Tre av de pågrepne er menn på henholdsvis 20, 21 og 25 år. Den fjerde er ei jente som akkurat har fylt 17 år. Alle har i avhør forklart at hærverket ble gjort i sympati med nedleggingen av ungdomshuset "Ungeren" i København.

— Det er for tidlig å si hva slags straff de vil få, men det er klar at de risikerer bøter og i verste fall fengsel. Det kommer an på hva slags rulleblad de har fra før, sier Geir Hansen

— Hvor alvorlig ser dere på dette?

— Det er jo skadeverk, men det som gjør det litt mer spesielt er jo at dette er mot et konsulat. Det gjør det litt mer alvorlig, sier Hansen.