KART: Slik ser planene for skianlegget på Gimle ut.

KRISTIANSAND: — Dette blir helt prima, sier administrasjonssjef i Vest-Agder Skikrets, Åse Karin Wigemyr, til Fædrelandsvennen.

I to år har Oddersjaa SSK, Vest-Agder Skikrets og Norges Skiforbund jobbet med dette unike prosjektet.

Torsdag fikk de involverte endelig gladmeldingen fra Kulturdepartementet. To millioner kroner kommer i støtte fra staten til prosjektet som skal realiseres i området bak Gimlehallen i Kristiansand.

Se video fra TVSør her.

— I tråd med vårt anleggspolitiske program for moderne anlegg har vi valgt å støtte to slike skianlegg. Et i Kristiansand og et på Huseby i Oslo, bekrefter statssekretær i Kulturdepartementet, Mette Gundersen.

Prosjektet har en total kostnadsramme på fire millioner kroner. Kulturdepartementet bidrar med halvparten.

Ferdig til vinteren?

Ifølge landskapsarkitekt Karl Petter Rødstøl i Kristiansand kommune er det aktuelt å starte byggingen av anlegget allerede etter sommerferien.

— Såframt alt går etter planen med tanke på reguleringen av området og bevilgningene fra kommunen, håper vi arbeidet kan starte så fort sommeren er over, sier Rødstøl, som ikke kan gi noe konkret svar på når anlegget vil stå ferdig.

— Det er umulig å si fordi dette er noe som aldri er bygd før. Vi har ingen erfaring med det, men jeg håper det kan stå klart ganske kjapt, sier Rødstøl.

Målet er å få prosjektet ut på anbud før sommerferien. Makter han det, vil mye av anlegget trolig stå klart allerede til vinteren.

Helårs skianlegg

Ifølge Rødstøl planlegges det også å kjøpe inn snøkanoner slik at man kan sikre snø i anlegget store deler av vinteren.

Barna på Sørlandet skal imidlertid ikke bare få bruke skianlegget på vinteren. Deler av anlegget skal utstyres med plast slik at det også kan brukes resten året.

Etter planen skal anlegget inneholde to hoppbakker (8 meter og 12 meter), slalåm, kulekjøring, orgeltramp, akebakke, Big Jump, quarterpipe og beltebånd for å transportere barna til toppen. I tillegg jobbes det med å få en lengre løype rundt området som kan brukes til langrenn på vinteren og rulleski på sommeren.

Alt tilrettelegges for barn.

— Dette er helt fantastisk for barna. De får nå muligheten til å leke på ski i dette anlegget før de kan ta skrittet videre og reise opp til Sandripheia for å gå i det som også har blitt et flott anlegg der oppe, sier Åse Karin Wigemyr.

— Vi håper anlegget står klart så fort som mulig, sånn at vi kan bruke dette som et slags utstillingsvindu for hvordan et slikt spennende prosjekt kan realiseres. I fremtiden håper vi resultatet blir at vi får skistjerner som har startet karrieren sin i dette anlegget, sier Mette Gundersen.