FLEKKEFJORD: — Saken vil bli henlagt ettersom politiet ikke er kommet noe videre i saken. Vi har etterlyst tips, men ingen har tatt kontakt, sier fungerende lensmann i Flekkefjord Øystein Grytten tiil fvn.no.

Politiet i Flekkefjord vil oversende saken til politijuristen tirsdag. Dermed vil trolig saken bli henlagt i løpet av de neste dagene.

Hendelsen, som kunne fått fatale følger for Namsos-bandet DDE skjedde etter en konserten i Flekkefjord. Bandets sjåfør Dag Rune Bergheim og turnéleder Espen Isachsen kjørte en semitraileren med 30 tonn utstyr til neste konsertsted, da bremsene på traileren sluttet å virke.

– Vi var ferdig pakket cirka klokken 4.30 og skulle kjøre tilbake langs E39 mot Kristiansand og deretter til Trondheim. Da vi var på vei ut av den første tunnelen i Svindlandbakkene ved Feda, begynte jeg å bremse ned. Ingenting virket, jeg hadde ikke noe bremsekraft på tralla. Jeg vurderte å kjøre bilen rett ut mot en fjellkant for å stoppe, fortalte Bergheim.

Bandmedlemmene var ikke i traileren, men sov trygt i Flekkefjord.

– Det er helt forferdelig at noen kan gjøre sånt. I ytterste konsekvens kunne dette vært et drapsforsøk, sa Bård Jørgen Iversen, som spiller keyboard i D.D.E., og som også er bandets manager.

Men bandet slapp heldigvis med skrekken. En sving gjorde at Bergheim fikk redusert farten og kunne kjøre i sakte fart til nærmeste åpne verksted, som var på Hamar.

Årsaken til hendelsen var at bremseslangen var blokkert med en mynt.