OSLO: Dermed blir det ikke innført obligatorisk båtførerbevis fra neste sommer, slik planen var. Sjøfartsdirektoratet skal utrede flere forslag som skal legges fram neste vår.

– Den kraftige økningen i ulykker på sjøen, flere båter med stor motorkraft og mangelfulle kunnskaper om ferdsel på sjøen er grunnene til at regjeringen ønsker å vurdere et forslag om obligatorisk båtførerprøve, sier nærings— og handelsminister Odd Eriksen (Ap) i en pressemelding.

Statsråden mener ordningen må være enkel å håndheve, og at den må utformes slik at den oppfattes som viktig av båtfolket selv.

– En sentral problemstilling i arbeidet blir blant annet å sette grenser for hvilke typer fritidsbåter båtførerbeviset skal gjelde. Her vil man se på hvor stort ulykkes- og skadepotensial båtene har i forhold til størrelse, motorkraft og fart, sier Eriksen.

Gruppa som skal jobbe med saken, skal også vurdere om erfarne båtførere skal måtte gjennomgå en praktisk prøve. I dag er det nok at du er over 16 år for å føre fritidsbåter opp til 50 fot.