KRISTIANSAND: En foresatt ved barneskolen observerte ved 19.45-tiden forrige tirsdag en mann i 40-45-årsalderen i området ved gangstien mellom gymsalen og Grim skole.

Mannen sto med buksene på knærne, det samme gjorde gutten, som ble anslått til å være mellom 14 og 16 år gammel.

Det er under et halvt år siden en 8 år gammel jente ble tilbudt sex av en yngre mann i nærheten av Solholmen skole, og en 27 år gammel gutt erkjente blotting for to ungdomsskolejenter ved Grim skole.

Rektor ved Grim skole, Hans-Olav Rike, har valgt å ikke informere elever og foresatte ved skolen om den nyeste hendelsen.

— Vi ser vel på dette som en tilfeldig, enkeltstående hendelse, sier han til fvn.no.

- Veldig leit Foreldrene ved Solholmen skole, som ligger like ved, blir imidlertid i disse dager informert om hendelsen i et lukket brev.

— Vi mener det er riktig at foreldrene blir informert om hendelsen, sier rektor Åse Marie Ellingsen til fvn.no.

Hun har fått positive tilbakemeldinger fra foreldre ved skolen på at denne episoden tas på alvor.

Hun henviser til et møte i skolestyret den 25. september i fjor, der det ble bestemt at foresatte skulle varsles i brevs form dersom det dukket opp nye tilfeller som kunne skape utrygghet for barna som leker i området, også på kveldene etter skoletid.

- Vi ønsker ikke å "hausse opp" denne saken, og føler oss trygge på at informasjonen blir håndtert på en god måte av dere foresatte, avslutter rektor i brevet til foreldrene.

— Det er leit at dette har skjedd i skolens nærområde, nå som vi har fått nærmiljøpark og flomlys, så vi satser på at dette er et enkeltstående tilfelle, sier hun til fvn.no.

Anmeldt?

— Forholdet skal være anmeldt av vedkommende foresatte som observerte hendelsen, sier Ellingsen.

— Vi har ikke registrert noen henvendelse i loggene fra noen av våre patruljer, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt. Det beskrevne forholdet er heller ikke oppført i politiets register over anmeldte saker.

— Men det kan selvsagt dreie seg om en sak som er skjermet, forteller Solås.

Fvn.no har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med politiets personavsnitt for kommentar.