KRISTIANSAND: På annonseplass i Fædrelandsvennen byr Skipperkroen på ”morgenpils” og ”ettermiddagspils” til ti kroner glasset.

— Helt ulovlig i forhold til norsk alkohollov, sier rådgiver i avdeling for rusmidler i Helse- og Sosialdirektoratet, Kristine Farstadvold.

— Salgs- og sjenkesteder har bare lov til å annonsere med navn, adresse, åpningstider og bevillingsrettigheter. I dette tilfellet opplyses det både om vareutvalg og pris – ingen av delene er lov. Spesielt ikke når det er så billig, sier Farstadvold til fvn.no.

Leserne reagerer

— Dette er en slik type annonse som leserne reagerer på. Og da kan vi gripe inn. Ettersom annonsøren her er dansk, er det avisen vi griper inn overfor. Vi kan fatte vedtak om retting, tvangsmulkt eller forhåndsbestemt tvangsmulkt, sier Farstadvold.

Markedsdirektør Anita S. Dietrichson i Fædrelandsvennen legger seg flat og beklager det inntrufne.

- En glipp

— Annonsen er helt ulovlig. Dette er en intern glipp, og vi vil selvsagt stoppe annonsen. Nå går vi gjennom rutinene slik at ikke dette gjentar seg, forsikrer Dietrichson.

— Vi har fått annonsen ferdig fra et dansk medieformidlingsbyrå. Annonser som kommer ferdig fra byrå går rett inn i avisen uten å bli korrekturlest. Byrået bør kjenne det norske lovverket, så dette vil jeg ta opp med dem, sier markedsdirektøren til fvn.no.