KRISTIANSAND: Det er 20 grader i vannet og nærmere 30 i lufta. Solbrune tenåringer løper barfot omkring på svabergene på Dvergsnestangen Camping. De flørter, kaster hverandre i vannet og ler. Team Fiskebolle smasher volleyballen i nettet, motstanderne jubler og dommer Helene teller poeng. I fjellveggen ytterst ved havet klatrer Mari Holen Hauge (13) til topps for tredje gang.

Se bildeserie fra Sommerfestivalen her.

— Sosialt - Det er kjempebra at Dvergsnestangen gjør dette for oss ungdom. Vi har feriert her på campingen i fem år. Vi kommer når skoleferien begynner og reiser hjem når den er slutt, sier femten år gamle Elisabeth Skjær. Sammen med mamma, pappa og småsøstrene Eva (11) og Helene (13) tilbringer hun sommeren i en campingvogn.

— Det er varmt, og det er lenge å være borte fra vennene hjemme i Songdalen. Men det er også gøy og sosialt, og man blir kjent med mange nye mennesker, sier hun.

Samler kristen ungdom Mange av camping-vennene på Elisabeths alder har sluttet å komme til Dvergsnes om sommeren. Under sommerfestivalen får hun sjansen til å treffe andre tenåringer, både turister og lokale ungdom.

— Dette er første året vi arrangerer Sommerfestival for ungdom her på Dvergsnes. Dvergsnes er en kristen camping, og dette er et fellesprosjekt mellom flere menigheter. Vi har invitert alle ungdomsarbeidere som føler at de har tid og overskudd til å bli med oss i sommer, for å skape et tilbud for de unge, sier ungdomsarbeider i Kristiansand Frikirke, Håvard Haugland.

— Og ikke bare for dem som hører til i en menighet, understreker han.

Vannsport og sommerflørt Sammen med blant andre ungdomsarbeider Erling Aasen fra Vennesla Frikirke har Haugland utarbeidet programmet for årets Sommerfestival.

— Hver onsdag i juli har vi arrangert aktiviteter for dem i ungdomsskolealder og oppover. På dagtid har vi spilt volleyball, klatret, badet og drevet med vannsport, og om kveldene har vi konserter, en andakt og "Sommerflørt". Dette er et rolig møtested for ungdom, med musikk, litt mat og hyggelig prat. Det har slått veldig bra an, en kveld var vi 400 stykker! Og neste år blir vi enda flere, dette er bare begynnelsen, sier Erling Aasen.

- Fortjener et tilbud Han mener det er viktig å satse på ungdom i denne aldersgruppen, som kanskje er vanskeligst å få med seg på ferie.

— De krever litt mer og fortjener et skikkelig opplegg. Vi ønsker med dette å åpne opp igjen for ungdom på Dvergsnestangen. Vi vil vise dem at dette er et kjempeflott sted å være om sommeren, med nydelig natur og mange muligheter. Samtidig ønsker vi å utfordre dem litt på det vi tror på, og holder en liten andakt hver kveld.