ARENDAL: I et innlegg i Agderposten fredag tar ordføreren et kraftig oppgjør med Røyslands kontroversielle utspill om at politiet i Arendal er "maktsyke machomenn".

I innlegget beklager hun overfor politiet, og understreker at utspillet får stå for Røyslands egen regning. Til Agderposten sier Rolstad Larsen at hun i fremtiden vil kreve at Ap-lederen klarerer kontroversielle utspill med partiet.

— Det er et problem at Røysland kommer med så kontroversielle utspill, som ikke er forankret i organisasjonen. Når han går ut som leder i partiet, kan det oppfattes som uttalelsene gjelder flertallets medlemmer, og jeg som ordfører blir knyttet opp mot dette. Dette er ikke heldig, utdyper Rolstad Larsen.

Politiet fornøyde

Ove Gundersen og Trond Haugmoen i Arendalspolitiet er glad for å høre at Ap-lederens utspill ikke støttes av Arendals-ordføreren. Gundersen og Haugmoen var svært lite imponert over Røyslands harde utfall mot politiet, og tok kraftig til motmæle i et innlegg i Agderposten torsdag.

— Jeg er glad for at dette var et solo-utspill. Svaret var egentlig som forventet, for vi har ikke opplevd at vi har samarbeidsproblemer med Arendal Arbeiderparti. Snarere tvert imot. Det er bra at hun nå har rettet opp feilinntrykket befolkningen kan ha fått, sier vaktleder Ove Gundersen ved Arendal politistasjon.

- Han er ung og engasjert

Rolstad Larsen er ikke den eneste partikollegaen som kritiserer Røysland. Gruppeleder for bystyregruppa, Nils Johannes Nilsen er også kritisk.

— Som leder bør Røysland sørge for god ryggdekning når han kommer med slike utspill. Mange av dem er ikke forankret i partiet. Det er problematisk at han signerer som leder, for da tar han med meg og de andre i partiet, sier Nilsen.

På spørsmål fra Agderposten om han har tillitt til sin egen partileder svarer han følgende:

— Det vil jeg ikke uttale meg om. Han er ung og engasjert, og lar det stå til. Og akkurat det kan jeg forstå.