KRISTIANSAND: Uhellet inntraff klokken 18.26 torsdag kveld.

— Traileren har truffet Volvoen idet et filskifte er foretatt, bekrefter politiets skadestedsleder overfor fvn.no.

Skreik i hjulene

Trailersjåføren selv så ikke at Volvoen lå i blindsona, rett ved snuten av bilen. Han er glad det gikk så bra det gjorde med de som satt i bilen.

— Jeg hørte det skreik i hjulene, så da bremset jeg ned, forteller sjåføren til fvn.no.

Deretter fikk Volvoen en sving og gikk i autovernet foran traileren, og fikk materielle skader i front. Deler av bilens side er også skrapet opp.

— Det gikk heldigvis bra, jeg er glad det er en Volvo jeg satt i, og ikke en liten japsebil, sier føreren av Volvoen til fvn.no. Verken han eller passasjerene kom til skade under sammenstøtet.

- Må vente med sperrelinje

Det har lenge vært snakk om at noe må gjøres med den belastede ulykkesstrekningen, og en sperrelinje som hindrer tidlig filskifte er en av løsningene som diskuteres.

En skilt- og oppmerkingssak har vært på høring hos politi og kommune, men nå er behandlingen av forslaget utsatt til våren:

- Vi kan ikke legge sperrelinje når det er kaldt og vått. Du får nemlig ikke heft i asfalten med den plasten vi legger, og en malt linje vil slites vekk raskt, sier veisjef Johan Mjaaland til fvn.no torsdag kveld.

Vegvesenet har i julemåneden også kartlagt trafikkmønsteret på Vesterveien med et overvåkingskamera.

Noen fysisk midtdeler er det ifølge Vegvesenet ikke mulig å sette opp, da det vil hindre snøybrøytingen i vinterhalvåret.

- Flytt skiltene

Etter det fvn.no kjenner til, skal det være levert inn et forslag til Vegvesenet om å flytte skiltene et par hundre meter lenger frem, for å motvirke den umiddelbare trangen til å skifte fil.

— Det er også noe vi vurderer, å flytte skiltene lenger vestover. Men vi vet også at veldig mange skifter fra ytre til indre felt for å kjøre inn på Statoil, og da vil ikke skiltflytting ha noen effekt.

Statoil har klaget over at de vil miste kundegrunnlaget dersom det legges sperrelinje forbi stasjonen.

— Det er umulig å gjøre alle til lags, men vi skal se på problematikken så fort det blir tørt og varmt, sier Mjaaland.

Statoil frykter konkurs ved sperrelinje

Fvn.no følger saken

HELL I UHELLET: Ingen kom fysisk til skade etter kollisjonen på Vesterveien torsdag kveld.