FLEKKEFJORD: Sjokkerte renholdere oppdaget hærverket da de kom på jobb ved skolen klokken 06 mandag morgen. Ukjente gjerningspersoner hadde i løpet av helgen tatt seg inn i tre klasserom og i et datarom.

— De har ødelagt to skjermer og sprayet snøspray inn i tre datamaskiner. I tillegg har de tisset inn i et kjøleskap og på vegger, sier rektor Arne Tagholdt til fvn.no.

Datamaskinene i stykker

Snøsprayen var også brukt til spraye ned pulter og vegger. Dessuten var flere låser på skolen tettet til med sprayen. Foreløpig er det usikkert hvor store verdier som har gått tapt.

— Tre datamaskiner er i stykker. Men det meste av hærverket går an å vaske bort. Vi må muligens skifte en lås, sier Tagholdt, som medgir at skoleledelsen er usikker på hva som skal gjøres med kjøleskapet.

— Det er i alle fall ikke fristende å bruke det, sier han.

Skoleledelsen tror at gjerningspersonene har tatt seg inn i et åpent vindu på taket ved skolen. Trolig har de klatret opp en stolpe, og gått over taket til baksiden av bygget, ifølge rektor.

Ingen mistenkte

Søyland skole, som ligger like ved Flekkefjord sentrum, har elever fra første til fjerde klasse. Det omfattende hærverket var samtaletema blant både elever og lærere mandag formiddag.

— Vi skal ha en samling nå i ettermiddag, der vi skal diskutere hendelsen og vurdere hva vi skal gjøre med det. Hærverket er helt forferdelig. Det er helt utenkelig at noen kan gå inn på skolen og gjøre noe sånt. Vi har lurt på hvem det er som ka gjøre slikt, sier rektor Tagholdt.

Verken politiet eller skoleledelsen har foreløpig noen mistenkte etter hærverket.

— Vi håper ikke det er elever som har gjort dette. Vi regner ikke med at det er noen under ti år, sier rektoren.

Politiet sikret mandag formiddag gjenstander fra skolen som de regner med å finne fingeravtrykk på.

— Vi har snakket med ansatte på skolen i et forsøk på å finne ut hvem som har gjort dette. Det foreligger nok opplysninger til at vi tror vi kan finne ut hvem. Vi tror det dreier seg om mindreårige, sier politibetjent Sven Øyvind Hegrestad ved Flekkefjord politistasjon til fvn.no.

Politiet fikk melding om hærverket klokken 07.15.