STAVANGER: — Vi vil kartlegge hva som skjedde, og vi vil undersøke om arrangøren har hatt de nødvendige rutinene på plass, sier politiadvokat Per Kristian Haaland ved Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisen har selskapet dermed status som mistenkt i en sak som handler om mulig uaktsomhet. De første vitneavhørene startet tirsdag.

En 29 år gammel mann fra Stavanger mistet livet da han ble hengende med hodet ned i Dorgefoss under et utdrikningslag lørdag. Mannen drev med juvvandring, og ifølge Aftenbladet.no skled han og falt framover fra en liten fjellhylle, samtidig som den ene foten ble klemt fast.

Det finnes ingen generelle forskrifter for hvordan de etter hvert mange typene risiko- og opplevelsessport skal utføres. Men Produktkontrolloven og internkontrollforskriften gjelder for alle typer produkter og tjenester.

— Internkontrollforskriften har klare bestemmelser om at selskapet skal ha dokumentert kartlegging av risiko, av rutiner, utstyr, beredskap når det skjer noe og internkontroll, sier Haaland.