ODDERHEI: En morderisk kattugle listet seg inn i hønseburet til familen Berg på Odderhei lørdag morgen. Det var en enslig vaktel på vakt utenfor hønsehuset, og det var nok utsiktene til et herremåltid som lokket kattugla til å bryte seg inn.

Men etter å ha tatt kverken på vaktelen ved å nappe hodet av den stakkars hønsefuglen, skjønte ugla for sent at den bokstavelig talt hadde satt seg selv i buret. Man begår ikke rovmord ustraffet, må vite.

— Vi hørte et forferdelig leven på morgenkvisten, forteller pappa Øyvind. Simon (7) var førstemann ut av senga, og fikk seg litt av et sjokk. Han har slått opp selv i en fuglebok for å klassifisere frokostgjesten.

— Det er kattugle, den ligner på dette bildet, sier han og setter Fædrelandsvennen kyndig inn i (f)uglenes verden. Vi nikker og lærer.

Ugla selv bakser litt med vingene, og setter seg muggen og sur på en stein inne i hønseburet.

- Har du gitt ugla noe navn, da?

— Ja, jeg har kalt den for "uglator", sier Simon. Så gjør ugla et kraftig byks mot nettingen i fortvilet forsøk på bryte seg ut. Lillebror Bendik Olai (4) følger rømningsforsøket med skrekkblandet fryd.

— Uæh, sier Simon, og holder vaktelkadavaret opp for å vise oss det hodeløse liket av den siste fuglen i buret. Det vil si, den nest siste.

For ordens skyld: Når dette leses, er nok ugla benådet, muligens med litt mindre lyst på hønsefrokost i morgen.