LYNGDAL/ALICANTE: Bare dager før den fatale klatreulykken skjedde gjennomførte Jørgen Landsverk og kameraten hans fra Hobøl i Østfold (24), flere vanskelige ruter i nærheten av Calpe i Spania.

De to var begge erfarne klatrere og aktive i klatremiljøet i Bø, hvor de to bodde. Jørgen Landsverk var også aktiv på ski og i andre former for friluftsliv. Han var også svært glad i å fotografere og var tidligere student ved Høgskolen i Telemark.

— Vi har mistet to gode venner

Vennene i Bø har mottatt dødsbudskapet med stor sorg.

  • Vi har mistet to gode venner og klatrekamerater. Det er et savn for oss, men kanskje enda verre for familien, sier leder av Bø klatreklubb, Erlend Valle, til fvn.no.

Begge ble regnet som dyktige og ressurssterke personer i klatremiljøet.

Ressurssterke personer

  • De var to veldig positive skikkelser som har vært med og gjort mye. Vi planlegger å samles i klatreklubben i nærmeste fremtid, sier Valle.

Ulykken skjedde i fjellområdet Bernia ved Alicante øst i Spania. Ulykken skjedde ifølge spanske medier trolig på fredag.

De to skal ha valgt å legge ut på en klatretur alene og ble meldt savnet søndsag morgen etter å ha vært borte i to dager.

Falt fra 200 meters høyde

Ifølge spanske medier skal de to ha falt fra en fjellvegg på 200 meters høyde.

Barranco de Masscarat er en kløft som til dels er gjennomhullet av tunneller både til riksvei N332 og motorveien mellom Alicante og Valencia og området er et populært område for klatrere.

— Jeg har vært der selv og en del av rutene har litt løs stein. Det kan føre med seg litt risiko, men det er helt umulig å si noe om hva årsakn kan være, sier leder av Kristiansand klatreklubb, Nils Rune Birkeland.