KRISTIANSAND: Det var om ettermiddagen torsdag 6. september i år at mannen satt seg til rette i fritidsbåten sin med 200 hestekrefter ved Fiskebrygga og leste. 38-åringen drakk cirka en og en halv flaske rødvin mens han satt der.

Mannen har erkjent straffeskyld, men har forklart at han ikke husker noen ting fra han hadde drukket noen glass av den andre vinflasken.

I 21-tiden startet mannen båten og kjørte utover kanalen under Odderøyabroa og videre ut i havnebassenget.

I skumringen kom mannen tilbake med båten. Han holdt da høy fart mot Odderøyabroa og Fiskebrygga. To menn som satt i en båt ved Fiskebrygga måtte hjelpe mannen med å legge til for å hindre at ikke den ene av dem sin båt skulle bli truffet.

De to mennene måtte binde fast båten for å forhindre at 38-åringen igjen ville legge fra kai. Deretter ringte de politiet.

Politiet kom til stedet og tok med mannen til politistasjonen. Mannen har forklart at det først var da politiet var på plass at han "var tilbake" etter blackouten. Klokken 22.18 viste utåndingsprøven at mannen hadde en promille på 1,8. Retten la i skjerpende retning vekt på at mannen kjørte båt med betydelig promille, at båten hadde mange hestekrefter og at vitner beskriver kjøringen som farlig.

38-åringen ble dømt til å betale en bot på 10.000 kroner pluss saksomkostninger for overtredelsen. Han ble også dømt til betinget fengsel i 21 dager.