KRISTIANSAND: Innhenting av trafikkdata fra ulike basestasjoner rundt innbruddsåsteder, har ført politiet et skritt nærmere en oppklaring av de mange elektronikkbrekkene i høst.

Samme numre

— Det var noen telefonnumre, som var kjent for politiet, som gikk igjen på flere av de stedene hvor det er begått innbrudd. Det fikk oss til å fatte interesse, sier politioverbetjent Arne Eriksen ved Agderpolitiets analyse- og etterretningskontor.

Det var NRK Sørlandet som først meldte om politiets telefonspor.

I løpet av høsten har flere elektronikkbutikker på Sørlandet hatt besøk av uvedkommende. Gjennomføringen av innbruddene er svært lik mange plasser. Tyvene tar seg inn ved å skjære hull i vegger og tak.

Les alle sakene her:

Fem innbrudd på et halvt år

Andre Expert-innbrudd

Nytt Expert-innbrudd

Skar hull i taket på Rema

Vil bygge mer innbruddssikkert

Slike vegger er "barnemat"

Etterlyser maskert tyv

Expert-brekk sjekkes mot raid i Bergen

Slo til mens politiet var på Bandidos-festen

Stjal varer for én million fra Expert

I forbindelse med etterforskningen har politiet innhentet datatrafikken fra telefonselskapenes basestasjoner. Disse opplysningene er systematisert i politiets register, og gjort tilgjengelig for hele politinorge. Ved å sammenligne telefonnumre fant politiet ut at samme numre er brukt både i Horten, Konsvinger og Kristiansand på de aktuelle tidspunktene da innbruddene er gjennomført.

— Vi håper nå at disse funnene kan hjelpe oss å få identifisert brukerne, sier Eriksen.

Bomstasjoner

Politioverbetjenten sier at brukerne har opprettet både norske og utenlandske abonnementer, og at det er en omfattende arbeid å systematisere informasjonen.

Innhenting av elektroniske spor fra bomstasjoner har også gitt politiet nyttig informasjon.

— Det er noen passeringer som vi har fåttet interesse for. De forteller oss også at bandene opererer over store områder, sier Eriksen.

Kripos bistår politiet i å koordinerer etterforskningen av de ulike innbruddssakene.

— Deres oppgaver vil være å se informasjonen i den store sammenhengen, sier Eriksen.