KRISTIANSAND: — Ekteskapet er per definisjon et fellesskap mellom to kjønn, ikke bare mellom to personer, sier teolog Øivind Benestad til fvn.no.

Han mener ekteskapet er biologisk begrunnet.

— Det er bare mann og kvinne som kan få barn sammen, og det er ikke diskriminerende å ha forskjellige lovverk for ulike samlivsformer. Å lovfeste at mamma-mamma er det samme som mamma-pappa vil få store konsekvenser i hele samfunnet, helt ned i barnehagen, sier Benestad.

Underskriftskampanje

På nettsiden MorFarBarn har han blant annet iverksatt en underskriftskampanje for å få folk til å skrive under på at de er imot forslaget som nå er ute på høring om en felles ekteskapslov.

— Jeg ønsker at folket skal si ja til ekteskapet mellom mann og kvinne og samtidig si nei til den foreslåtte ekteskapsloven som er ute på høring. En slik lov vil forandre hele samfunnets ekteskapsforståelse og kunne få dramatiske konsekvenser.

Han er kritisk til politikernes saksbehandling av forslaget om en felles ekteskapslov.

— Departementets høringsnotat er et ensidig partsinnlegg, der man hadde bestemt seg for konklusjonen før man begynte å skrive. Det er så uansvarlig saksbehandling at vi vil prøve å få politisk medhold i at behandlingen i Stortinget bør utsettes.

Kirken bør reagere

Dersom det ikke går vil han prøve noe annet.

— Dersom loven blir gjennomført vil jeg oppfordre om at kirken sier fra seg vigselsrett. Da tror jeg AP vil få kalde føtter og se annerledes på ting.

Så langt har cirka 17.500 skrevet under underskriftskampanjen på nettsiden. På nettsiden til de som ønsker en felles ekteskapslov, "si ja" , er det litt over 18000 som har skrevet under.