TOOGOOLAWAH, AUSTRALIA: Hun er en av åtte kvinner i den australske fallskjermgruppen Skysisters, som tok verdensrekorden i formasjonshopping sist mandag.

— Vi gjorde først et testhopp, og tok rekorden på andre forsøk. Formasjonen var en diamant, med en pil ut fra denne. Fire jenter var i midten, mens jeg var i pilen. Vi holdt formasjonen i nærmere 20 sekunder, sier kristiansandsjenta til fvn.no.

Kvinnene nådde 120 kilometer i timen mens de lå i formasjonen.

— Vi var nesten to minutter i fritt fall, forteller hun.

Mer spent

31 år gamle Mikkelborg har hoppet fallskjerm i bare tre år, men har allerede 370 hopp. De fleste har hun gjennomført ved Kristiansand lufthavn Kjevik og Geiteryggen i Skien. Hun beskriver seg selv som en middels erfaren hopper, og ble overrasket over interessen rundt rekordhoppet. Både norske og utenlandske medier har omtalt verdensrekorden.

— En av de største tv-stasjonene i Queensland sendte et helikopter ens ærend for å hente opptaket fra hoppet. Da vi gjorde hoppet, var jeg rolig på det hele. Jeg syntes ikke det var noen big deal. Men etterpå syntes jeg det var sykt kult, sier hun.

— Var hoppet det beste du har gjennomført?

— Det var et av de bedre. Men det var et annerledes hopp. Jeg var mer konsentrert og spent enn jeg vanligvis er. Følelsen etterpå var imidlertid den beste jeg har hatt, sier hun.

- Anerkjent

Hoppet ble utført med vingedresser, en hoppdress med ekstra stoff mellom beina, samt mellom armene og overkroppen, som gir bedre luftmotstand. Dessverre for Mikkelborg og de andre kvinnene var ikke representanter for Guinness' rekordbok tilstede, slik at rekorden enn så lenge forblir uoffisiell. Den gamle rekorden stammer fra Storbitannia, da sju hoppere laget den samme formasjonen i 2005. — Hoppet er likevel anerkjent i fallskjermmiljøet, medgir Mikkelborg.

Hun er student i Australia, og satser på å få hoppe mye framover. Men foreløpig får ikke verdensrekordholderen hoppe med vingedress når hun er hjemme i Kristiansand.

— I Norge må man ha 500 hopp bak seg for å hoppe med vingedress. Men de kan vel ikke stoppe en verdensrekordholder? Vi får se, flirer hun.