AUDNEDAL: — Sletta er velkjent blant førere som vil kjøre fort. De vet at sjansen for å bli tatt er liten, for i dette området går ryktet med det samme om det er fartskontroll, sier lensmann i Marnardal og Audnedal, Tor Damkås.

Før jul gikk det riktig ille. I en voldsom hastighet kjørte en bil med to passasjerer sørover på sletta. I enden av 60-sonen klarte bilføreren ikke en slakk venstresving, bilen snurret 180 grader, skrenset gjennom en hekk og over en plen. Den traff et relativt stort tre, som knakk tvers av og havnet på et hustak.

Rullestol for livet

Til slutt smalt bilen inn i en husvegg, der grunnmuren ble trykket inn og det meste av kledningen ødelagt.

Sjåføren kom relativt uskadet fra ulykken. En 25 år gammel passasjer ble lam og må innstille seg på et liv i rullestol. livet.

— Det er svært bittert å ta inn over seg, sier han til Fædrelandsvennen, men ønsker ikke å stå fram.

Det er ikke fastslått hvor fort bilen kjørte. - Vi har undersøkt veibanen og bil, men har ikke klart å finne ut av farten. Men det er ikke vanskelig å se at bilen har gått godt over lovlig hastighet, sier Damkås.

Forsikringsselskapet til sjåføren har engasjert et eget firma for å finne ut av farten. Resultatet vil de bruke i en eventuell rettssak.

IKKE OVERRASKET

Damkås er skremt over ulykken, men slett ikke overrasket. Hellesletta er en temmelig rett strekning på rundt to kilometer, og her kjøres det fort.

— Vi kjenner godt til det som skjer her. Vi ønsker selvsagt å ta dem som kjører fort og setter liv i fare. Men straks vi stiller oss opp, går alarmen blant sjåførene, sier Damkås.

Beboerne langs sletta bekrefter at det kjøres fort. - Du kan høre bilene lang vei, forteller Olaf Ågedal. Det er han som eier huset bilen traff. Han har måtte reparere boligen for rundt 70.000 kroner etter krasjet.

Damkås sier det bør vurderes å sette fysiske hindringer i veien for å få ned farten.