KRISTIANSAND: Men det var flere passasjerer på Kjevik i 2000. — Jeg vil nesten si vi har rekordøkning i utenlandstrafikken. Men vi hadde flere passasjerer før Al Qaida-angrepene. For eksempel i 2000, forklarer lufthavnsjef Thomas Langeland på Kjevik.

Utenlandstrafikken i resten av landet økte bare med ti prosent, mot Kjeviks 36. Egder flyr altså til utlandet for harde livet, men innenriks velger de buss eller tog.

— Vi merker jo at folk velger andre transportmidler innenriks, spesielt til Oslo. Jeg tror flytrafikken til utlandet vil fortsette å øke, men jeg er nok mer pessimistisk i forhold til innenrikstrafikken. Den vil nok holde seg på dagens nivå, hvis vi ikke får inn et konkurrerende flyselskap, sier Langeland.

Grunnen til at utenlandstrafikken øker, skyldes de gode tidene i næringslivet.

— Det er mye næringslivsfolk som reiser, det har med den økonomiske situasjonen å gjøre. Vi har også flere reisemål, og det øker reiselysten blant folk flest, sier Langeland.

Han kunne gjerne tenke seg flere ruter til utlandet.

-Vi jobber med å få satt opp en liten maskin til Göteborg eller Nord-Tyskland. Det vil først og fremst være rettet mot næringslivet. Men vi er jo avhengige av å finne et flyselskap som biter på, sier Langeland.