Kristiansand: Rektor på Vågsbygd videregående skole har sagt opp sin stilling på grunn av de økonomiske rammene til skolen. I dag legger lærerne ned arbeidet.

Rektor ved Vågsbygd videregående skole Kari Skogen har sagt opp sin stilling. Etter hva Fædrelandsvennen erfarer slutter hun på grunn av ressurssituasjonen på skolen.

Og i dag vil lærerne på Vågsbygd videregående skole legge ned arbeidet for dagen, etter hva Fædrelandsvennen erfarer. Dette skal være som en protest mot de økonomiske rammene på skolen.

Tillitsvalgt i Utdanningsforbundet for Vågsbyd videregående skole Atle Oanes ønsker ikke å kommentere en eventuell aksjon, men sier følgende om økonomien på skolen.

— Det har vært harde forhandlinger på skolen om de økonomiske rammene. Ledelsen har måttet gjøre kutt som følge av rammene som politikerne gir oss, sier Atle Oanes.

Han forklarer at de rett før skolestart fikk beskjed om at undervisningen i bi-instrument på musikklinja skulle halveres.

— Vi mener dette bryter med intensjonen i opplæringsloven. Men beslutningen er tatt, sier Oanes.

Oanes sier at det har blitt et stadig større press på lærerne de siste årene.

— Færre lærere må ta større grupper elever. Vi føler oss presset på tid og overskudd, sier han.

Kari Skogen bekrefter at hun har sagt opp sin stilling, men vil ikke gå inn på begrunnelsen. Oanes vil heller ikke kommentere oppsigelsen utover at lærerne er informert om den.

Christian Johannessen