LILLESAND: — De tre personene i bilen er etterlyst i hele politidistriktet, og flere patruljer holder utkikk etter dem på veiene, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, til fvn.no.

Tyvene ble først observert da de var i ferd med å bryte seg inn i en bil ved Kaldvellfjorden i Lillesand klokken 16.21 søndag ettermiddag. Bileieren var på vei inn til brygga med båten sin, og skremte vekk tyvene. De stakk raskt fra stedet i en grønn Volkswagen Passat.

Mannen som så tyvene har gitt et signalement av dem til politiet, og han fikk også notert ned nummeret på bilen de kjørte.

Ville stjele verktøy

Bare noen minutter senere ble tyvene observert ved en byggeplass i Lillesand.

— De hadde samlet sammen en god del arbeidsverktøy som de skulle frakte ut i bilen, eller eventuelt komme tilbake og hente senere, opplyser Arnesen.

Tyvene ble derimot oppdaget, og måtte rømme fra stedet uten utbytte.

— Det er ingen tvil om at det er de samme tyvene som har vært på ferde her. Mannen som meldte fra til oss hadde sett to menn og en kvinne, og de sifrene han hadde fått med seg av bilnummeret stemte med det vi tidligere hadde fått meldt inn, sier Arnesen.

Innbrudd på skole

Banden kan også settes i forbindele med et innbrudd på Tingsaker skole i Lillesand.

— Rektor ved skolen meldte fra om innbruddet klokken 18.09. En rekke datamaskiner og pc-utsyr skal ha blitt stjålet fra skolen, opplyser Arnesen.

Han mener det er sannsynlig at det er de samme tyvene som står bak dette innbruddet. Han kan derimot ikke si det sikkert, da ingen vitner foreløpig har stått frem. Politiet vil ta en tur ut på skolen søndag kveld for å sjekke området.

Politiet kjenner til eieren av bilen, og kan fortelle at det er en mann fra østre del av Aust-Agder. De to andre tyvene kan ifølge Arnesen også være såkalte kjenninger av politiet.

Arnesen ber folk være oppmerksomme, og melde fra til politiet hvis de får øye på den grønne Volkswagen passaten.