KRISTIANSAND: Offeret fikk brukket av flere deler av jekslene bak i munnen. Også tannbroen foran i bunnen, løsnet som følge av de voldssomme sparkene og slagene.

Voldsepisoden skjedde på Møllepuben i Kristiansand i august i fjor. Tiltalte, som er sjømann, satt med flere kolleger på utestedet og diskuterte faglige spørsmål. En pubgjest skal, ifølge tiltalte, ha blandet seg inn i diskusjonen, og ha kommet med flere provoserende uttalelser.

I forkant av pubbesøket, ble tiltalte intervjuet av et norsk ukeblad, hvor han fortalte om at han ble seksuelt misbrukt som barn. I artikkelen var også mannen åpen om sin rusavhengighet. Det var disse opplysningene fornærmede skal ha brukt mot tiltalte da de møttes på pub. Fornærmede skal blant annet ha sagt at 36-åringen ikke var skikket til å være sjømann, som følge av sin bakgrunn.

Dette fikk begeret til å flyte over for kristiansandsmannen. Retten skriver at 36-åringen skal ha reist seg fra bordet, dyttet til voldsofferet slik at han falt over et bord, for deretter å ha gitt ham ytterligere to slag. Mannen skal da ha falt i bakken på ny. Mens han lå nede, skal 36-åringen ha tildelt mannen to spark i ansiktet.

Voldsofferet ble tatt hånd om av en pubvert, mens tiltalte gikk ut av Møllepuben for "å roe seg ned".

Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring om at fornærmede skal ha kommet med provoserende uttalelser om 36-åringens barndom og rusmisbruk.

Fornærmede måtte oppsøke legevakten i Kristiansand, fordi to sår på haken ikke ville stoppe å blø. Her ble det sydd seks sting. Under voldsepisoden løsnet det også deler av jekslene bak, samt at tannbroen foran i munnen løsnet. Mannen forklarte til retten at han har problemer med å spise mat etter episoden.

Tiltalte har erkjent delvis straffskyld, men sier han ikke husker hele hendelsesforløpet. Retten har imidlertid mottat forklaring fra tre vitner. 36-åringen har forklart at han var ruset på stesolider (beroligende medisiner) da hendelsen fant sted.

Aktor ville ha mannen dømt til ti måneders fengsel, hvor åtte måneders gjøres betinget.

Dommerfullmektig Signe M. Lundgård mener imidlertid at dette er en for streng straff. Retten legger også vekt på at mannen har fått orden på livet sitt, og er tilbake i jobb på sjøen. 36-åringen hevder at en lang fengselsstraff, vil gjøre at han mister jobben, og begynner å ruse seg igjen. Blant annet disse hensynene, gjør at mannen blir dømt til 90 dagers fengsel, hvor 60 dager gjøres betinget. Mannen må også betale 4000 kroner i saksomkostninger til staten.

Tiltate er domfelt fire ganger tidligere, hovedsakelig for vinning, vold og trafikklovbrudd.