LYNGDAL: Utbyggingen skal skje på den omstridte Bergsaker-tomta. Ifølge intensjonsavtalen som nå foreligger skal utviklingen gå gradvis for å sikre fremgang i porsjektet, skriver Farsunds Avis.

I intensjonsavtalen heter det at sykehuset ønsker å tilby både røntgen, kirurgi, psykiatri og ortopedi. Private tilbud innen helse og omsorg, komplett vugge til grav-oppfølging av pasienter, helse— og pleietilbud for bedrifter, legevakt for Lyngdal, Farsund og Hægebostad samt ambulansesentreal for Røde Kors er også med i planene for det nye sykehuset.

Volvat og Capio har inngått intensjonsavtalen med Olav B. Løland, som tirsdag skal legge den frem for politikerne i formannskapet i Lyngdal tirsdag.

Løland har frem til 1. oktober fått dispensesjon til å mellomlagre steinmasse på Bergsaker tomta, hvor sykehuset planlegges utbygd. Uten en godkjent reguleringsplan må massene fjernes.

Kontroversielt

— Det er kontroversielt å satse på sykehus i Lyngdal, og vi er selvsagt avhengig av at kommunen legger til rette for prosjektet, sier Løland til Farsunds Avis.

I de kommende månedene skal formannskapet i Lyngdal, Løland og Capio/ Volvat drøfte om planene lar seg gjennomføre. Blant annet har 20 lokale investorer tilbudt å gå inn med en halv million kroner hver for å realisere prosjektet.

Volvat har fra før sykehus i både Oslo, Hamar, Fredrikstad, Bergen og Tønsberg.