ARENDAL: — Det kommer ofte elg her for å spise av eplene i hagen. Men dette er jo ikke akkurat hverdagskost, sier Halvorsen.

Ved halv to-tiden natt til torsdag våknet hun av et voldsomt rabalder. Like utenfor huset hennes på Bråstad hadde en elg klart å vikle seg inn i ungenes huskestativ.

— Da jeg kikket ut av vinduet fikk jeg øye på bakenden til en elg. Jeg skjønte at den hadde satt seg fast i noe, og ringte til huseieren som vi leier av. Han svarte ikke, så da ringte jeg til politiet.

Knakk metallstenger

Etter å ha kjempet i over en halvtime for å komme løs, sprang elgoksen i retning Sagvannet.

Først morgenen etter oppdaget Halvorsen hva elgen hadde satt seg fast i.

— Den må ha vært veldig redd, for huskestativet av metall var fullstendig ødelagt. Stengene var knekt, og halve stativet lå igjen på jordet, sier hun.

Fløt opp av vannet

Viltnemda dukket opp tidlig torsdag morgen, og skjønte fort hvor elgen var tatt veien. Huseier Ivar Bernt Reiersølmoen var også tilkalt for å hjelpe til.

— Viltnemda fant etter hvert spor som førte ut i Sagvannet, men ingen tilbake igjen. Utpå dagen fløt elgen opp av vannet, sier Reiersølmoen.

Blir dyrefor

Sammen med Viltnemda hjalp Reiersølmoen til med båt og traktor for å frakte den druknede elgen til land. Elgen hadde da halve huskestativet fremdeles festet i geviret.

Restene av elgen blir nå gitt bort til Dyreparken, som var og hentet elgkadaveret i dag.

— Den er vel kanskje blitt dyrefor allerede, spekulerer Reiersølmoen.