KRISTIANSAND: I retten forklarte den 30 år gamle mannen at "personer som utførte oppdrag for ham, eller hjalp til i salongen, ble belønnet med penger til røyk, og til bussen hjem".

Mannen er nå dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ikke ha holdt styr på regnskapene sine, og for å ha unnlatt å levere inn omsetningsoppgave på tida. Frisøren må også betale 3000 kroner i saksomkostning.

Retten skriver i dommen at tiltalte har helt fra 2002 til 2005, rotet med regnskapene. Listen over mislighold er lang;

Han skal ha unnlatt å føre daglig kassabok, føre kostnader vedrørende ansatte, oppbevare bilag betryggende og holde regnskapet ajour. Flere av regnskapene skal også være borte vekk.

Mannens regnskapsfører skal ha forklart at tiltalte leverte bilag annenhver måned som avtalt, men disse var alltid mangelfulle og alltid forsinket. "Til dels meget forsinket — kunne være inntil ca. 1 år", skriver retten.

30-åringen har forklart at flere bilag er stjålet fra bilen hans eller forretningslokalene. Han hevder også å ha overholdt gjelende avtaler med regnskapsfører. Disse opplysningene fester ikke retten lit til.

Retten ser det som skjerpende at mannen over lang tid har drevet med manglende regnskapsførsel. Retten kan ikke se at det er formildende omstendigheter å vektlegge i saken, utover at tiltalte i ettertid har forsøkt å rydde opp i regnskapene.