KRISTIANSAND: Bilentusiastene hadde igjen latt jungeltelegrafen gå, og samlet seg til såkalt rånetreff på Evje lørdag kveld. Resultatet ble mye svidd gummi, eksos, flaskeknusing og bråk.

Opp mot 200 biler hadde funnet veien til bygda. Poenget med disse treffene er å samle seg om bilene sine, og vise hva de er gode for. Da blir det gjerne en del burning (spinne med dekkene slik at det blir masse røyk og spor i asfalten etterpå). Det er ikke lovens lange arm særlig begeistret for.

Forpester nærmiljøet — Denne trafikk-kulturen er under enhver kritikk. Som vanlig på disse treffene ble det mye hyling og skriking, flaskeknusing og grisekjøring. De spinner for å lage røyk og forpester hele nærmiljøet, sier Børge Steinsland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Rånetreffet i går startet ved 18.00 tiden. Da samlet de første seg, og de ga seg ikke før ved 01.30-tiden. Etter en stund kom politiet med en patrulje, og de noterte en del bilnumre.

Det var også et par slagsmål, som det etter Steinslands mening, pleier å være på disse treffene.

— En 20 år gammel gutt fra Byremo blir anmeldt for legemsbeskadigelse mot offentlig tjenestemann. Han blir anmeldt i ettermiddag, sier Steinsland.

Ekstremt støyete kultur - De har veldreide og flotte biler, og står av og til frem i avisa som om de hadde en hyggelig kultur. Det er de vel alene om å mene. Dette er en ekstremt støyete kultur, med mange unge, fulle mennesker. Det lå også enormt mange knuste flasker etter dem i går, sier Børge Steinsland til fvn.no.

Er du enig? Forpester rånerne nærmiljøet? Si din mening på fvn.no.