ARENDAL: Statsadvokaten i Rogaland tok fredag ut tiltale mot tre menn og en kvinne fra Arendal. I flere politiavhør skal de ha gitt Havnå alibi for ransdagen 5. april 2004, skriver Agderposten.

De fire risikerer to års fengsel for falsk forklaring til politiet. En av de fire er også tiltalt for uttalelser han kom med under et rettslig bevisopptak. Strafferammen for dette er på inntil fem års fengsel.

— Lå i sengen

Tre av vennene uttalte seg i mediene etter arrestasjonen av Erling Havnå. Den ene sa at han hadde observert Havnå på et utested i Arendal natten før ranet, og at han var sterkt beruset.

En annen opplyste at han hadde overnattet på sofaen til Havnå natt til mandag 5. april. Han sa at han dro fra Havnås bopel klokken 08 ransdagen.

— Jeg er hundre prosent sikker på at han lå i sengen. Jeg kommer til å si dette i politiavhør og under ed i retten, fordi det sikkert blir en rettssak. Jeg vet det er straffbart å forklare seg falskt, sa han til VG.

Nekter

Den tiltalte kvinnen, en alenemor fra Arendal, har ifølge hennes forsvarer Harald Johannessen aldri bekreftet at hun så Havnå i huset der hun overnattet natt til 5. april 2004. — I politiavhøret sier kvinnen at hun registrerte at det var noen i huset, men at hun ikke var sikker på om det var Erling Havnå, sier Johannessen til Agderposten.

Saken vil komme opp for Aust-Agder tingrett i løpet av vinteren. Alle fire nekter straffskyld.